The Kings of the World

Laura Mora

Vijf jongens uit de straten van Medellín ondernemen een wilde roadtrip. Gaan ze hun recht opeisen of jagen ze een illusie na? Afwisselend rauw en poëtisch, en fantastisch gespeeld door de niet-professionele acteurs. Met de adembenemende hooglanden van Colombia als het betoverende decor.
 
Rá, Sere, Winny en Nano zijn vrienden in de straten van Medellín. Ze dragen machetes om zichzelf te verdedigen en maken straatdealtjes om te overleven. Rá, de oudste, zorgt voor de jongere drie alsof ze zijn eigen broers zijn. Als hij op een dag een brief krijgt waarin staat dat hij recht heeft op land dat de paramilitairen lang geleden van zijn oma hebben gestolen, besluiten de vrienden de reis te maken om te nemen waarop ze recht hebben. Rá’s broer Culebro gaat ook mee, ook al staan de broers niet op goede voet.
 
Wat volgt is een uitbundige en gevaarlijke roadtrip. De jongens bezoeken bars en bordelen, vernietigen eigendommen, bevrijden koeien, roken wiet en slikken pillen en vertrouwen op de vriendelijkheid van vreemden – zoals de wijze kluizenaar die ze een bed voor de nacht geeft. Vinden ze hun Beloofde Land? Aangrijpende, prachtige en opwindende speelfilm over vriendschap, ongelijkheid, verraad en gerechtigheid van Laura Mora (Killing Jesus).

Credits

Regisseur
Laura Mora
Producent
Cristina Gallego, Mirlanda Torres Zapata
Jaartal
2022
Productieland
Colombia, Luxemburg, Mexico, Frankrijk, Noorwegen
Soort
Fictie
Duur
111 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Iris Productions
World Sales
Film Factory