Letters to the President

Petr Lom

Regisseur Petr Lom kreeg toestemming om president Ahmadinejad van Iran te volgen tijdens diens bezoeken aan het Iraanse platteland. Als onderdeel van de populariteitscampagne nodigt de president de bevolking uit hem brieven te schrijven over hun persoonlijke problemen.

Bij het speciaal opgerichte brievencentrum in Iran kwamen meer dan tien miljoen brieven binnen van mensen die hun beklag deden. De meeste brievenschrijvers vroegen om economische hulp. Hoewel de autoriteiten volhouden de meeste brieven te hebben beantwoord en ook de aangedragen problemen te hebben opgelost, toont de film dat dit alles niet is wat het lijkt. In het soms hilarische Letters to the President wordt duidelijk dat de aanpak is gestrand in bureaucratie en geldgebrek. Sommige brievenschrijvers zijn sceptisch geworden door het uitblijven van antwoord en maatregelen. Andere blijven hopen en geloven.

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Petr Lom
Land
Canada, Frankrijk, Iran
Soort
Documentaire
Duur
72 minuten
Thema's
armoede, bedrijven, journalistiek, media, propaganda, politiek, democratie, religie, geloof, vrijheid van meningsuiting, recht op vereniging
Jaartal
2009