The Listener

Steve Buscemi

Beth is vrijwilliger bij een hulplijn. Ze beantwoordt telefoontjes van mensen die eenzaam, wanhopig of angstig zijn. Ze blijkt haar eigen redenen te hebben om dit intense werk te doen. Intiem drama van Steve Buscemi. Neemt de tijd zich diep in je hart en geest te nestelen.

Beth (Tessa Thompson) wordt wakker, zet koffie en maakt ontbijt. Het is laat – haar nachtshift gaat beginnen. Een hele nacht blijven we bij haar terwijl ze telefoontjes beantwoordt van mensen die behoefte hebben om te praten. Vaak zijn ze opgegeven door de maatschappij. Een legerveteraan die is getraumatiseerd tijdens zijn dienst in Irak. Een bipolaire vrouw die ‘het spelletje van de samenleving niet kan spelen’. Een gekwetste man die vrouwen haat – maar zichzelf misschien nog meer. Een vrouw die overweegt zichzelf te doden.

Beth hoort niet over zichzelf te praten. Ze luistert met compassie en empathie. Ze probeert zich met de bellers te verbinden en samen met hen door de duisternis te lopen. Voor sommigen veranderen de gesprekken hun leven. En naarmate de nacht vordert leren we Beths eigen leven beter kennen, en haar redenen om dit werk te doen.

Credits

Regisseur
Steve Buscemi
Producent
Wren Arthur, Oren Moverman
Jaartal
2022
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
geen
Productiebedrijf
Olive Productions
World Sales
Bankside Films