Lonely Oaks

Fabiana Fragale, Kilian Kuhlendahl, Jens Mühlhoff

Een blik diep in de wereld van het Duitse klimaatactivisme. In 2018 kwam filmstudent Steffen Meyn tijdens een tragisch ongeval om het leven tijdens een politie-inval in het Hambach-bos. Hoe ver mag en kan activisme gaan?

In 2018 bezetten klimaatactivisten het Hambach-bos in West-Duitsland, dat energiebedrijf RWE van plan was te kappen om de nabijgelegen bruinkoolmijn uit te breiden. Het werd al snel een symbool van verzet tegen politiek en bedrijfsleven. Tijdens een politieontruiming van het bos, had een jonge filmstudent een fataal ongeval: Steffen Meyn. Meer dan twee jaar lang had hij de gebeurtenissen op de locatie gefilmd, tot hij uit een van de boomhutten viel en stierf.

Lonely Oaks bestaat uit het beeldmateriaal van Steffen Meyn. We volgen hem nauwlettend via een 360°-camera die aan zijn helm was bevestigd. We leren de activisten kennen die bereid zijn hun leven te riskeren om het milieu te beschermen. De film biedt zeer persoonlijke inzichten en belicht de paradoxen en ontberingen van het leven van een activist: zelfopoffering, politiegeweld en militantie, idealisme en pijnlijke realiteit. 

Credits

Regisseur
Fabiana Fragale, Kilian Kuhlendahl, Jens Mühlhoff
Producent
Melanie Andernach, Knut Losen
Jaartal
2023
Productieland
Duitsland
Soort
Documentaire
Duur
102 minuten
Taal
Duits
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
MADE IN GERMANY Filmproduktion GmbH
World Sales
New Docs