Los Perros

Marcela Said

Terwijl haar huwelijk langzaam verzuurt, raakt Mariana aangetrokken tot haar paardrijinstructeur. Ze komt erachter dat hij oud-kolonel is, beschuldigd van mensenrechtenschendingen tijdens Chili’s militaire dictatuur, en dat haar eigen vader mogelijk ook betrokken was. Ze gaat op zoek naar de waarheid,  hoewel ze niet zeker weet of ze die wel wil vinden.

De rijke, 42-jarige Mariana kan het prima vinden met haar paardrijinstructeur. Maar nadat zijn auto wordt opgeblazen met een autobom, ontdekt ze dat hij een voormalig kolonel is, aangeklaagd wegens mensenrechtenschendingen uit het verleden en in afwachting van zijn straf. Hij blijkt ook een oude kennis te zijn van Mariana’s vader, die goed geboerd heeft met zijn houtkapbedrijf onder de militaire dictatuur van Augusto Pinochet (1973–1990).

Achterdochtig over het ontwijkende gedrag van haar vader en de kolonel wil Mariana erachter komen wat er precies is gebeurd. Waaraan zijn ze schuldig, als ze überhaupt schuldig zijn? Hebben ze bloed aan hun handen? Of probeerden ze er gewoon het beste van te maken onder ongewone omstandigheden? Intrigerende combinatie van liefdesverhaal, psychologisch drama, en een scherpe blik op Chili’s donkere geschiedenis van militaire heerschappij.

Los Perros is geselecteerd voor de competitie Camera Justitia.

Credits

Regisseur
Marcela Said
Jaartal
2017
Productieland
Chili, Frankrijk, Argentinië, Portugal
Soort
Fictie
Duur
94 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Cinéma Defacto
World Sales
Films Boutique