Mafrika

Paul Ruven

Een paar dagen voor zijn bruiloft is commercialregisseur Frank Meutstege eregast op een Afrikaans gala. Het is precies vijftien jaar geleden dat hij zijn hartverscheurende en wereldberoemde goede doelen spotje ‘Help Malinda’ opnam in Afrika. Het spotje gaf Frank een wereldcarrière.
Terug in Afrika wordt Frank geconfronteerd met een Afrikaanse tiener, Sunny. Zij beweert zijn dochter te zijn… Frank denkt meteen aan oplichting maar het meisje heeft schijnbaar geldige papieren. Als het waar is, is dat een ramp voor Frank’s aanstaande bruiloft en zijn tot nu toe smetteloze reputatie.
Hij kan niet anders dan Sunny voor de rechter slepen om haar ongelijk te bewijzen. Samen reizen ze af naar het dorpje waar destijds het ‘Help Malinda’-spotje is opgenomen. Maar door een stroomstoring worden alle vluchten geannuleerd en is de ellende compleet. Ze worden gedwongen om een geïmproviseerde route door een ruwe Afrikaanse streek te nemen, waar het gevaar overal op de loer ligt.
Er groeit er een band tussen Frank en Sunny tijdens deze avontuurlijke road trip, die eindigt bij de plek, waar Frank ooit verliefd werd op de hoofdrolspeelster van de Afrika-spot, Malinda. Hier komt de waarheid aan het licht.

Credits

Regisseur
Paul Ruven
Producent
René Huybrechtse
Jaartal
2008
Productieland
Nederland
Soort
Fictie
Duur
87 minuten
Taal
Engels
Productiebedrijf
Dutch Mountain Film
Nederlandse distributeur
Dutch Mountain Film