The Magnitude of All Things

Jennifer Abbott

Adembenemend én intiem pleidooi voor de waarheid over klimaatverandering. Filmmaker Jennifer Abbott schetst parallellen tussen haar rouw om de dood van haar zus aan kanker, en de verwoesting door de opwarming van de aarde. Prachtig gefilmd, met verhalen uit de frontlinies van klimaatverandering wereldwijd.

Rouw om het verlies van een mens kan net zo pijnlijk zijn als rouw om het verlies van de natuur. Jennifer Abbotts documentaire The Magnitude of All Things verkent de vele manieren waarop klimaatverandering mensen dwingt de realiteit te aanvaarden van de veranderende wereld om ze heen. Net zoals de dood van haar zus Saille aan kanker, is de verwoesting door klimaatverandering een langzaam proces. ‘Broeikasgassen richten hun schade sluipenderwijs aan’, zegt Abbott. ‘De kankercellen ook.’

In een prachtige cinematografische stijl portretteert Abbott verschillende mensen die in de frontlinie te maken hebben met klimaatverandering. Zoals de oud-president van Kiribati, een eilandengroep bedreigd door de stijgende zeespiegel veroorzaakt door de CO2-uitstoot van andere landen. Zoals de Australische Jo Dodds, die rouwt om het verlies van haar huis in een bosbrand. En Manari Ushigua uit het Ecuadoriaanse regenwoud, die waarschuwt dat als we leven weghalen uit de Amazone, we leven weghalen uit onszelf. Ondertussen benadrukken klimaatactivisten als Greta Thunberg en de mensen van Extinction Rebellion dat ‘hoop’ ons niet gaat redden. De wereld moet erkennen dat klimaatverandering bestaat, en in actie komen.

Credits

Regisseur
Jennifer Abbott
Jaartal
2020
Productieland
Canada
Soort
Documentaire
Duur
85 minuten
Taal
Engels, Spaans
World Sales
National Film Board of Canada