The Man Who Sold His Skin

Kaouther Ben Hania

Geliefden Sam en Abeer zijn gescheiden door de Syrische burgeroorlog. Sam is in Libanon, Abeer in een liefdeloos huwelijk in Brussel. Een cynische, wereldberoemde kunstenaar biedt Sam een kans om Abeer te vinden. Maar de prijs is enorm. Prachtig, origineel verhaal over waardigheid, liefde en de ware aard van vrijheid.

Als de impulsieve en gevoelige Sam Syrië moet ontvluchten, raakt hij zijn grote liefde Abeer kwijt. In Beiroet fantaseert Sam ervan Abeer te redden uit haar liefdeloze huwelijk in Brussel. Maar naar Europa reizen is onmogelijk voor hem. Dan ontmoet Sam de provocatieve, nihilistische kunstenaar Jeffrey Godefroy, die hem de mogelijkheid biedt naar België te gaan. Ze sluiten een deal: Sams rug wordt het doek waarop Jeffrey zijn tattookunstwerk van een Schengen-visum maakt. In ruil regelt Jeffrey een echt visum voor Sam.

Terwijl zijn getatoeëerde rug een beroemd kunstwerk wordt, wordt Sam zelf een stuk handelswaar, tentoongesteld in musea. Maar hij is tenminste in Brussel, waar hij de kans heeft Abeer terug te winnen. Hoewel Sam in een 5-sterrenhotel woont, ontdekt hij dat hij meer heeft verloren dan alleen de ongerepte huid op zijn rug. Mooie, prikkelende film van de Tunesische regisseur Kaouther Ben Hania (Beauty and the Dogs).

Credits

Regisseur
Kaouther Ben Hania
Jaartal
2020
Productieland
Frankrijk, Tunesië, België, Zweden, Duitsland
Soort
Fictie
Duur
104 minuten
Taal
Arabisch, Engels, Frans
Ondertiteling
NL | EN
Nederlandse distributeur
Cinéart