Mass

Fran Kranz

Jaren na een vreselijke tragedie waarbij hun kinderen betrokken waren, ontmoeten twee ouderparen elkaar om te praten. Kun je begrip en zelfs vergiffenis vinden te midden van enorme droefheid en woede? Aangrijpend drama met ongelooflijk acteerwerk van Ann Dowd, Martha Plimpton, Jason Isaacs en Reed Birney.

In een schaars gemeubileerde kamer in een episcopaalse kerk ontmoeten Jay en Gail Richard en Linda. De twee stellen zijn vriendelijk tegen elkaar, maar gespannen. Langzaam komen we erachter wat ze samenbrengt: een massale schietpartij op een high school zes jaar eerder, waarbij hun zoons betrokken waren. Een als slachtoffer, de ander als de schutter.

Wat volgt is een intense, emotionele en onthullende confrontatie, waarin de ouders in het reine proberen te komen met de tragedie. Ze stellen rationele vragen: wat bracht de jongen tot zijn daad? Had het voorkomen kunnen worden? Maar een nog belangrijkere vraag is of ze elkaars ervaring werkelijk kunnen invoelen en begrijpen. En uiteindelijk: is het mogelijk om te vergeven en te helen?

Credits

Regisseur
Fran Kranz
Producent
Casey Wilder Mott, J.P. Ouellette, Dylan Matlock
Jaartal
2021
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
110 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
geen
Productiebedrijf
7 Eccles Street, Circa 1888, 5B Productions
World Sales
Kinology