Meet the Activist 2022

In Meet the Activist worden de acht activisten van de acht geselecteerde Activist films voorgesteld. Aan de hand van korte clips over de activisten en een gesprek met moderator Mirthe Frese leren we meer over hun werk, de motivatie om door te gaan en wat de internationale gemeenschap voor hen kan betekenen. Tussendoor pitchen een aantal maatschappelijke organisaties wat zij doen voor en met mensenrechtenverdedigers. Na afloop vinden voor genodigden speeddates plaats met de activisten.

Activist is een van de hoofdprogramma’s van het Movies that Matter Festival en staat volledig in het teken van (films over) mensenrechtenverdedigers. Het programma presenteert acht documentaires over activisten die allemaal te gast zijn op het festival voor Q&A’s en ontmoetingen. Daarnaast wordt voor elk van hen een persoonlijk impact- en netwerkprogramma georganiseerd met afspraken met voor hen relevante NGO’s media en organisaties in Nederland waaronder Amnesty International, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het ICC.

Dit jaar hebben we in het Activist programma activisten uit - en films over – China, India, de VS, Hong Kong, Israël, Tsjechië, Brazilië en Malawi. Op vrijdag 8 april in Meet the Activist worden de activisten voorgesteld en vertellen zij meer over het werk dat zij doen, hoe ze gemotiveerd blijven voor hun activisme en wat de grootste uitdagingen zijn. Daarnaast zullen enkele organisaties een korte pitch/ presentatie geven van wat hun organisatie voor en met activisten doet. Mensenrechtenambassadeur Bahia Tahzib-Lie zal deze middag openen.

Voor deze middag nodigen we organisaties uit als Amnesty International, Free Press Unlimited, Oak Foundation, Hivos, Justice & Peace, Prins Claus Fonds, Doc Society, Stichting Democratie & Media, WITNESS, Mama Cash, Nationale Postcode Loterij. 

14.30 – 16.30 Meet the Activist programme
16.30 – 17.30 Speeddates Meet the Activist 

Dit is een besloten event.

Wij maken u erop attent dat dit programma wordt opgenomen. Als u dit programma bezoekt, kan het zijn dat u gefilmd wordt.