Met Mes

Sam de Jong

Zowel een kleurrijke satire als een tragedie over de menselijke aard, in een visueel overdonderende stijl. Als de camera van de beroemde televisiepersoonlijkheid Eveline wordt gepikt door de scholier Yousef, liegt Eveline dat ze gewelddadig is beroofd. Dit heeft verregaande consequenties voor Yousef en voor haarzelf – consequenties die Eveline ogenschijnlijk niet kan of wil terugdraaien.

Ontevreden met haar baan als quizpresentatrice op tv, besluit Eveline (Hadewych Minis) een documentaire te maken over de sociale structuur in haar buurt. ‘Ik wil iets substantieels toevoegen aan de samenleving en betekenis geven aan mijn leven,’ zegt ze. Met haar nieuwe videocamera trekt ze het buurtpark in, waar Yousef (Shahine El-Hamus) en een vriend zojuist een plan hebben bedacht ‘om veel knaken te pakken’. Yousef leidt Eveline af terwijl zijn vriend achter haar rug de camera pakt.

Omdat de verzekering alleen uitbetaalt bij een gewelddadige overval, liegt Eveline tegen de politie dat ze is beroofd door een jongen met een mes. Als de politie een arrestatie verricht in de zaak, zet dit een kettingreactie in werking met verregaande consequenties voor Yousef en haarzelf. Derde speelfilm van de unieke Sam de Jong (Prins, Goldie), met ook Gijs Naber en Nils Verkooijen.

Op 9 april is de film ook in verschillende filmtheaters is door het land te zien in het kader van Kijk Ons.

Credits

Regisseur
Sam de Jong
Producent
Erik Glijnis, Leontine Petit
Jaartal
2022
Productieland
Nederland
Soort
Fictie
Duur
79 minuten
Taal
Nederlands
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Lemming Film
Nederlandse distributeur
Gusto-Entertainment