Milk

Gus van Sant

Harvey Milk stond bekend om zijn strijd voor de rechten van homoseksuelen. Hij was een vriend, geliefde, politicus, vechter, icoon, inspiratiebron; een held voor het Amerikaanse volk. Zijn leven veranderde de geschiedenis en zijn moed veranderde levens.
San Francisco, jaren ‘70. Harvey Milk was de eerste openlijk homoseksuele verkozen politicus in de VS. Hij vocht voor gelijke rechten en mogelijkheden voor homo’s. In 1977 werd hij benoemd tot de directie van toezichthouders in San Francisco. Dit was niet alleen een overwinning voor homorechten, maar hij veranderde het doel van een vechter en werd een held voor alle Amerikanen.
Het veelgeprezen Milk is een intiem portret van de laatste acht jaar van Harvey Milk’s leven. Milk streefde zijn idealen na in een tijd waarin het rechtvaardig werd gevonden om vooroordelen en geweld tegen homo’s te gebruiken. Hij moedigde mannen en vrouwen aan om uit de kast te komen en probeerde iedereen tegen de discriminerende wetgeving te zetten. Maar tegen welke prijs?

Credits

Regisseur
Gus van Sant
Producent
Bruce Cohen, Dan Jinks
Jaartal
2008
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
128 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Focus Features
World Sales
Focus Features
Nederlandse distributeur
A-Film Benelux MSD