Mountains

Monica Sorelle

Teder portret van een Haïtiaanse immigrantenfamilie in Miami, geconfronteerd met onzekere huisvesting in een snel gentrificerende buurt. Xavier droomt van een groter huis voor hem en zijn vrouw Esperance. Ondertussen probeert hun zoon zijn plek te vinden in niet één maar twee gemeenschappen, onder immense verwachtingen van zijn vader.

Xavier werkt in de sloop en droomt ervan een nieuw huis te kopen voor zijn vrouw Esperance, die als naaister werkt. Samen met hun zoon Xavier Jr. wonen ze in Little Haiti, een levendige enclave in Miami waar tienduizenden Haïtiaanse immigranten wonen. Omdat Little Haiti boven zeeniveau ligt, is het beschermd tegen grote overstromingen in de toekomst. Het heeft dan ook de aandacht getrokken van projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars, met als gevolg dat de gemeenschap langzaam wordt weggevaagd door gentrificatie.

Xavier Sr. en Esperance zijn zeer actief in hun lokale gemeenschap. Ze nemen deel aan straatparades, communies en dominospellen. Hun volwassen zoon Xavier Jr. is echter gestopt met studeren en weer thuis komen wonen. Zijn Haïtiaanse achtergrond dient als materiaal voor nachtelijk werk als stand-up comedian, waar zijn ouders niets van weten. De langzaam veranderende omstandigheden weerhouden Xavier Sr. er niet van te streven naar een betere toekomst voor zichzelf en Esperance. Zoals hij zegt: ‘Laten we samen een beetje dromen, liefje.’ 

Credits

Regisseur
Monica Sorelle
Producent
Robert Colom
Jaartal
2023
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
95 minuten
Taal
Creools (Haïti), Engels, Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Conéme
World Sales
MoreThan