MtM Industry: De Missie van de Nieuwe Maker

Een middag om studenten en beginnende filmmakers te inspireren.
 
Hoe vind je als maker de weg naar fondsen, omroepen en financiers? Welke mogelijkheden zijn er om je droom film het daglicht te laten zien? Hoe kies je je onderwerp en welke strategieën zijn er te bedenken om je film grote impact te laten hebben? Het eerste deel van de middag wordt besteed aan documentaire, het tweede deel aan fictie. Het belooft een zeer inspirerende middag te worden! 
 
Jeanine Hage, directeur CoBO, trapt de middag af en neemt je mee in de wondere wereld van financiering en de mogelijkheden binnen de Publieke Omroep omtrent Teledoc Campus. Simone van den Broek informeert over de nieuwe regelingen bij het Filmfonds. Regisseur Dikla Zeidler en producent Sasja Opdam vertonen Teledoc Campus De Kinderen van Mokum, en ik en gaan in gesprek over hun film. Sjoerd van de Broek (BNNVARA) licht de samenwerking vanuit de omroep toe. De ochtend wordt afgesloten met een presentatie van Willemijn Cerutti over hoe de impact rondom films te orkestreren valt. 
 
Na de pauze wordt de prachtige korte film Birdland van regisseur Ashgan El-Hamus vertoont en de mogelijk- en onmogelijkheden van het maken van een fictie film onderzocht, die ertoe doet. Robil Rahantoeknam ontvouwt de nieuwste plannen van het filmfonds voor jong fictie talent. De gelauwerde regisseur Mijke de Jong neemt je mee in haar wereld waar fictie en maatschappelijke onderwerpen samensmelten. Mees Peijnenburg deelt zijn ervaringen over zijn speelfilms met impact en de middag wordt afgesloten met een presentatie van 2DOC Talent over mogelijkheden voor nieuwe makers om hun films te vertonen.  
 
Kortom, de springplank naar de professionele wereld.

Deze middag ligt in de bezielende leiding van Claire van Daal, programmeur bij NFF. Vanaf 16:45u zijn er digitale statafels waar informeel kan worden nagepraat en informatie uitgewisseld kan worden! De statafels worden gehost door NAPA, 2DOC, de Fondsen en de verschillende kunstacademie. De voertaal van dit evenement is in het Nederlands.
 
Dit evenement is gratis toegankelijk met een Festival of Industry accreditatie en op uitnodiging.

Bent u actief in de Nederlandse filmwereld en wilt u hier graag bij zijn? Neem dan contact op met e.romeijn@moviesthatmatter.nl