My First War

Yariv Mozer

Kort nadat in de zomer van 2006 een oorlog uitbreekt tussen Israël en Libanon, wordt de 28-jarige reservist Yariv Mozer opgeroepen om naar het front te vertrekken. Gewapend met een geweer én een camera gaat hij op pad. Mozer biedt met zijn documentaire My First War een uniek en persoonlijk verslag van een oorlog die Israël het liefst zo snel mogelijk zou vergeten.
Aanvankelijk heeft de oorlog tussen Israël en Libanon voor Mozer nog het meeste weg van een videogame waarbij de twee strijdende partijen van afstand op elkaar schieten. Dat verandert als de Israëlische troepen Libanon binnentrekken. Naarmate de dagen verstrijken, wordt duidelijk dat de strijd niet verloopt zoals gepland. De opdrachten van hogerhand zijn warrig en de tegenstanders van Hezbollah zijn vaak onzichtbaar. Ondertussen loopt het aantal slachtoffers 
op. Het gevoel dat Israël verzeild is geraakt in een zinloze en mislukte oorlog is af te lezen van de gezichten van de vermoeide en gedemoraliseerde soldaten. Enkele maanden na afloop van de oorlog zoekt Mozer zijn strijdmakkers weer  op. De filmmaker concludeert dat zij zonder uitzondering een hoge prijs hebben betaald.  My First War is een uniek en persoonlijk verslag van een oorlog die Israël het liefst zo snel mogelijk zou vergeten.

Credits

Regisseur
Yariv Mozer
Producent
Yael Perlov
Jaartal
2008
Productieland
Israël
Soort
Documentaire
Duur
82 minuten
Taal
Hebreeuws
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Mozer Films Ltd.
World Sales
Mozer Films Ltd.