Neukölln Unlimited

Agostino Imondi, Dietmar Ratsch

Lial, Hassan en Maradona, groeien op in de Berlijnse wijk Neukölln, zijn succesvolle muzikanten en breakdancers. Maar hun leven gaat niet over rozen: ze zijn gevlucht uit Libanon en vrezen iedere dag voor uitzetting. Hassan en Lial willen hun talent gebruiken om de familie in Duitsland te houden. Levendige documentaire met snelle editing en animaties.

Hoewel de familie Akkouch al zestien jaar in Duitsland woont, is hun verblijfsstatus nog steeds onzeker en de angst om gedeporteerd te worden drukt hun zwaar op de schouders. Lial (19) en Hassan (18), de enige van de zes gezinsleden die een tijdelijke verblijfsvergunning hebben gekregen, voelen zich verantwoordelijk en discussiëren over wie de kostwinner van de familie moet zijn. Ondertussen brengt de veertienjarige Maradona zichzelf meer en meer in de problemen en wordt van school gestuurd. Hij is in een tweestrijd verwikkeld: moet hij zich aansluiten bij de ambitieuze levensstijl van zijn broer en zus of trouw blijven aan zijn straatvrienden? Zijn onverwachte kwalificatie voor een talentenjacht op televisie kan echter alles veranderen. Wint hij de hoofdprijs van 100.000 euro, dan redt hij zijn familie. 
De camera volgt de drie jongeren op school, tijdens hun lessen, thuis en bij hun dansoptredens en breakdancewedstrijden.

Versie van 96 minuten met Engelse ondertitels.
Versie van 52 minuten met Nederlandse ondertitels.

Credits

Regisseur
Agostino Imondi, Dietmar Ratsch
Producent
Mortiz Denis
Jaartal
2010
Productieland
Duitsland
Soort
Documentaire
Duur
52 minuten
Taal
Arabisch, Duits, Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
INDI FILM GmbH
World Sales
INDI FILM GmbH