Night of the Kings

Philippe Lacôte

Als een verlegen jongeman aankomt in de Maca-gevangenis in Ivoorkust, waar de gevangenen heersen, wijst de Baas hem aan als de nieuwe ‘Roman’: verhalenverteller. Al snel komt hij erachter dat het een zaak is van leven en dood. Rauw, energiek en barstend van creativiteit – een unieke kijkervaring.

Een jonge en timide kleine crimineel komt aan in de Maca-gevangenis, midden in het Ivoriaanse oerwoud. Het is een wereld met zijn eigen codes en wetten. Hoogste baas onder de gevangenen is de Dangôro. Als die ziek wordt en niet langer kan regeren, dicteren de regels dat hij zijn eigen leven moet nemen om plaats te maken voor zijn opvolger. Lord Blackbeard is de zittende Dangôro. En hij is ziek.

Op zijn eerste dag in de gevangenis krijgt de jongeman een titel van Blackbeard: ‘Roman’, verhalenverteller. En vannacht is de ‘Nacht van de Roman’, een nacht van anarchie, waarin bloed moet vloeien. Met alle gevangenen verzameld, moet de Roman een verhaal vertellen. Hij kiest de geschiedenis van de legendarische rebellenleider Zama King. In een uitbundige stijl transporteert regisseur Philippe Lacôte (Run) ons van de gevangenis naar Zama’s verhaal en weer terug. Ondertussen vecht Blackbeard een verborgen oorlog uit om zijn heerschappij net iets langer te laten duren. De Roman blijkt een spectaculair verhalenverteller. Maar zijn missie wordt er een van leven en dood.

Credits

Regisseur
Philippe Lacôte
Jaartal
2020
Productieland
Ivoorkust, Frankrijk, Canada
Soort
Fictie
Duur
93 minuten
Taal
Frans, Jola
Ondertiteling
NL | EN
World Sales
Memento Films International
Nederlandse distributeur
Imagine Film