No Hard Feelings

Faraz Shariat

Parvis, een jonge Duitser van Iraanse afkomst, raakt bevriend met asielzoekers Amon en zijn zus Banafshe. Parvis en Amon worden verliefd, maar Amon en Banafshe hangt uitzetting boven het hoofd. Levendig en teder liefdes- en immigrantenverhaal over mensen op zoek naar een plek om thuis te horen.

Parvis is een homoseksuele jongen van in de twintig, een Duitser van Iraanse afkomst. Hij leidt een geprivilegieerd leven in een middenklasse buitenwijk, genietend van zijn sushi, zijn nachtleven en casual seks op eenmalige Grindr-dates. Zijn ouders, die een redelijk goed inkomen hebben van hun kleine supermarkt, zijn liefdevol en steunend. Ze hebben zich opgewerkt als immigranten maar hun hart ligt nog steeds in Iran, een land waarmee Parvis totaal geen band voelt.

Als Parvis een kleine taakstraf moet uitvoeren in een asielzoekerscentrum, ontmoet hij Iraniërs Amon en diens zus Banafshe. Parvis en Amon voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar Amon wil dat geheimhouden tegenover zijn homofobe landgenoten in het AZC. Toch beginnen ze een liefdesrelatie, terwijl het asielverzoek van Amon en Banafshe dreigt te worden afgewezen. Deels autobiografisch debuut van regisseur Faraz Shariat, met sprankelend acteerwerk van de drie hoofdrolspelers.

Credits

Regisseur
Faraz Shariat
Jaartal
2020
Productieland
Duitsland
Soort
Fictie
Duur
92 minuten
Taal
Duits, Farsi
Ondertiteling
EN
World Sales
M-Appeal