No Other Land

Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham, Rachel Szor

Een Palestijnse activist uit de Westelijke Jordaanoever en een Israëlische journalist slaan de handen ineen om licht te werpen op de massale verdrijving van Palestijnse bewoners. Zowel een verslag van de emotionele en mentale impact van bezetting en onderdrukking, als een dringende oproep tot actie.

Basel Adra, een jonge Palestijnse activist uit Masafer Yatta op de Westelijke Jordaanoever, vecht al sinds zijn kindertijd tegen de massale verdrijving van zijn gemeenschap door de Israëlische autoriteiten. Hij documenteert de langzame vernietiging van de dorpen in zijn thuisregio, waar Israëlische soldaten huizen slopen en hun bewoners verdrijven.

Op een gegeven moment ontmoet hij Yuval, een Israëlische journalist, die hem steunt in zijn inspanningen. Er ontwikkelt zich een onwaarschijnlijke alliantie. Maar de relatie tussen de twee wordt gespannen door de enorme ongelijkheid tussen hen: Basel leeft onder militaire bezetting terwijl Yuval vrij en zonder beperkingen leeft. Deze film, gemaakt door een Palestijns-Israëlisch collectief van vier jonge activisten, is gemaakt als een daad van creatief verzet op weg naar meer rechtvaardigheid. 

No Other Land heeft de Documentary Award en Panorama Dokumente Audience Award tijdens de 74e editie van de Berlinale. Dit is een speciale eenmalige voorvertoning in samenwerking met IDFA.

Credits

Regisseur
Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham, Rachel Szor
Producent
Fabien Greenberg, Bård Kjøge Rønning
Jaartal
2024
Productieland
Palestina, Noorwegen
Soort
Documentaire
Duur
95 minuten
Taal
Arabisch, Engels, Hebreeuws
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Yabayay Media
World Sales
AUTLOOK Filmsales