No Place for You in Our Town

Nikolay Stefanov

Shockerende en inzichtelijke kijk in de wereld van een groep voetbalhooligans uit Pernik, Bulgarije. Tsteso, een alleenstaande vader en trotse skinhead, neemt ons mee van wedstrijd naar wedstrijd en deelt zijn overtuigingen, gevoelens en twijfels. Geregisseerd door Nikolay Stefanov, zelf geboren en getogen in Pernik.

Pernik was eens een welvarende mijnstad. Nu denken de inwoners met weemoed terug aan de dagen dat de mijnen een bron waren van nationale Bulgaarse trots. Als de lokale voetbalclub Minyor Pernik kan promoveren naar de tweede divisie, willen zijn supporters die kans niet missen. We volgen ze tijdens dit cruciale seizoen terwijl ze dronken worden, de nazigroet brengen, strijdliederen zingen en mensen intimideren.

We ontmoeten leider Dado, die agressief zijn bende opjut. Mimeto, de enige vrouw, die probeert de mannen kalm te houden en die het woord doet tegen de autoriteiten als dat nodig is. En Tsetso, een bewaker en alleenstaande vader. Als hij ziek wordt realiseert hij zich dat hij niet de jongste meer is. Het brengt hem tot overpeinzingen over zijn jeugd, zijn twijfels en fouten, en over wat hij zijn zoon Tony wil leren. ‘Ik wil hem niet leren mensen te haten, ongeacht hun ras,’ zegt hij filosofisch. ‘Ik wil niet dat hij die kant opgaat.’

Credits

Regisseur
Nikolay Stefanov
Producent
Ralitsa Golemanova
Jaartal
2022
Productieland
Bulgarije
Soort
Documentaire
Duur
82 minuten
Taal
Bulgaars
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Smarty Pants Shooter
World Sales
Lightdox