On a Tightrope

Petr Lom

In een weeshuis in Xinjiang, een provincie van China, leren kinderen koorddansen. Het kunst- en vliegwerk is spectaculair. De kinderen zijn Oeigoeren, de grootste moslimminderheid in China. Ze balanceren tussen hun vereiste loyaliteit aan het communisme en hun moslimidentiteit. Petr Lom volgt vier kinderen in het weeshuis in hun strijd om een bestaan op te bouwen.

Koorddansen is een eeuwenoude Oeigoerse traditie. De kinderen kijken op tegen hun coach, maar diens intenties zijn twijfelachtig. Na negen maanden van intensieve training, krijgen de meeste kinderen te horen dat ze niet geslaagd zijn en dat hun lessen worden stopgezet. De kinderen vertellen over de frustratie zo hard te trainen en vervolgens met lege handen achter te blijven. Maar ook hun leven in het weeshuis en hun dromen voor de toekomst komen in de gesprekken aan bod. Hun lot neemt een wending wanneer een oude, voormalig koorddanser de trainingstaken overneemt en hun nieuwe coach wordt. Met veel liefde en geduld leert hij de kinderen het vak, dit keer met succes.

On a Tightrope wordt eenmalig vertoond als onderdeel van de gratis toegankelijke Sacharov Special. Meer informatie over deze avond en het aanmeldformulier vind je op deze pagina.

Credits

Regisseur
Petr Lom
Producent
Torstein Grude, Petr Lom
Jaartal
2007
Productieland
Noorwegen, Canada
Soort
Documentaire
Duur
72 minuten
Taal
Oeigoers
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Piraya Film A/S
World Sales
Norwegian Film Institute