Once Upon a Time in Venezuela

Anabel Rodríguez Ríos

Tamara is een corrupte afgevaardigde van de heersende socialistische partij, Natalie een lokale onderwijzeres en aanhanger van de oppositie. Gefilmd over meerdere jaren, wordt de Venezolaanse politiek weerspiegeld in een kleine drijvende nederzetting in het meer van Maracaibo, met adembenemende beelden van het meer, het dorp en zijn veerkrachtige inwoners.

In het Venezolaanse meer van Maracaibo is een nederzetting gebouwd op het water: Congo Mirador. Maar het dorpje is in gevaar. Olieboringen in de buurt leidden tot watervervuiling en sedimentatie, waardoor de rivier dichtslibt, de visserij de nek wordt omgedraaid en huizen in de modder zakken. Ooit telde Congo Mirador enkele honderden huishoudens. Nu zijn er nog maar zo’n dertig families over.

Tamara is een lokale zakenvrouw en fervent aanhanger van Hugo Chávez, de socialistische president die in 2013 overleed. Natalie is de dorpsonderwijzeres, die met moeite het schooltje draaiende houdt. Ze is ook aanhanger van de politieke oppositie. Terwijl de nationale parlementsverkiezingen van 2018 naderen, gaat Tamara op omkopingscampagne om mensen op de socialistische partij van Nicolás Maduro te laten stemmen. Tegelijkertijd probeert ze Natalie uit haar functie te zetten. Alleen is Natalie niet van plan zo makkelijk op te geven.

Credits

Regisseur
Anabel Rodríguez Ríos
Jaartal
2020
Productieland
Venezuela, Oostenrijk, Brazilië, Verenigd Koninkrijk
Soort
Documentaire
Duur
99 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Golden Girls Filmproduktion
World Sales
Rise and Shine