Paulina

Santiago Mitre

De Argentijnse Paulina is een idealistische jonge advocate die haar goedbetaalde baan opzegt om als lerares te werken bij een scholingsproject op het platteland. Dit tot groot ongenoegen van haar vader, een succesvolle rechter. Haar idealisme wordt op de proef gesteld als mannen haar ’s nachts van de weg plukken en de vooroordelen van haar vader bevestigen. 

Voor Paulina’s vader is het onbegrijpelijk dat zijn dochter, een advocate met een mooie carrière in het verschiet, plotseling haar idealen najaagt en als lerares arme plattelandsjongeren gaat onderwijzen. Hij doet haar nobele plannen af als ‘romantische hippiefantasieën’. Ook haar vriend ziet de onderneming niet zitten. Paulina is echter vastbesloten en ruilt haar veilige stadsleventje in voor de armoedige Argentijnse binnenlanden.

De nieuwe werkomgeving blijkt niet makkelijk. Haar leerlingen zijn niet geïnteresseerd en praten met elkaar in een dialect dat ze niet verstaat. In een wat hulpeloze poging uit te leggen wat vrijheid en democratie betekenen, zegt ze niet de baas te zijn van de klas: zij werkt voor hen en niet andersom. Een bijdehante jongen vraagt of dat betekent dat ze niet verplicht zijn te blijven, wat Paulina beaamt. De jongeren verlaten meteen massaal het klaslokaal.

Paulina’s vertrouwen is groter dan haar angst en ze zet door. Dit geloof wordt ernstig op de proef gesteld wanneer een groep mannen haar op een avond van de weg plukt. Het lijkt erop dat sommigen van haar belagers haar eigen leerlingen zijn. Tot ieders verbazing besluit Paulina dat voor haar gerechtigheid minder zwaar weegt dan idealen.

Credits

Regisseur
Santiago Mitre
Producent
Laurent Baudens, Fernando Brom
Jaartal
2015
Productieland
Argentinië, Brazilië, Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
103 minuten
Taal
Guaraní, Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
La Union De Los Rios
World Sales
Versatile