Pedágio

Carolina Markowicz

Suellen, een Braziliaanse tolpoortmedewerker, doet zaken met een criminele bende om haar familie financieel te ondersteunen. Ze realiseert zich dat ze haar baan kan gebruiken om illegaal wat extra geld te verdienen voor een ‘nobel’ doel: haar zoon naar een dure conversietherapie sturen.

Suellen werkt als tolpoortmedewerker buiten São Paulo, terwijl haar queer zoon Antonio flamboyante video’s online plaatst. Gegeneerd door de video’s en belachelijk gemaakt door collega’s, is Suellen ontzet over de seksuele oriëntatie van haar zoon. Een collega oppert dat Antonio hulp zoekt bij een buitenlandse pastor-goeroe die een programma voor conversietherapie leidt. Om het dure programma te kunnen betalen, helpt Suellen criminelen bij het bestelen van rijke forenzen die haar tolpoort passeren.

Maeve Jinkings levert een indrukwekkende prestatie als Suellen in dit realistische drama. Tegen de achtergrond van een somber industrieel landschap, weven de verschillende verhaallijnen samen een meditatief portret van familieliefde, klasse, religieuze druk en queer emancipatie. 

Credits

Regisseur
Carolina Markowicz
Jaartal
2023
Productieland
Brazilië, Portugal
Soort
Fictie
Duur
101 minuten
Taal
Portugees
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Biônica Filmes
World Sales
Luxbox