Les Promesses

Thomas Kruithof

Isabelle Huppert in topvorm als een idealistische burgemeester die zich laat meeslepen door haar politieke ambities. In gevecht met huisjesmelkers in een Parijse voorstad, blijkt het moeilijk macht te combineren met integriteit. Opwindend politiek drama met superieur acteerwerk van de hele cast.

Clémence Collombet is de burgemeester van een voorstad van ‘Groot Parijs’. Ze is bezig aan de laatste maanden van haar politieke carrière, aangezien ze van meet af aan heeft gezegd dat ze maar twee termijnen als burgemeester zou dienen. Maar terwijl Clémence zich erop verheugt weer in de anonimiteit te verdwijnen, wordt ze benaderd om minister te worden. Aanvankelijk twijfelt ze, maar het aanbod doet een ambitie ontbranden die steeds meedogenlozer wordt.

Als Clémence en haar trouwe chef-staf Yazid het opnemen tegen een anonieme huisjesmelker die migranten uitbuit, vervaagt de grens tussen waarheid en leugens snel. En terwijl de spanningen tussen haar en Yazid oplopen, rijst de vraag: is er een verschil tussen een gebroken belofte en een leugen?

Credits

Regisseur
Thomas Kruithof
Producent
Thibault Cast, Mathias Weber
Jaartal
2021
Productieland
Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
98 minuten
Taal
Frans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
24 25 Films
World Sales
Elle Driver
Nederlandse distributeur
Athena Films