The Prosecutor, the Defender, the Father and his Son

Iglika Triffonova

Rechtbankdrama gebaseerd op waargebeurd verhaal. Bij het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag nemen twee ambitieuze advocaten het tegen elkaar op in het proces tegen Milorad Krstić, die van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd. De verklaring van getuige K109 lijkt beslissend voor de vervolging van Krstić, maar niet alles uit zijn verklaring blijkt te kloppen.

Milorad Krstić wordt ervan beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben begaan tijdens de oorlog in Bosnië. Advocaat Mikhail Finn is erin geslaagd alle beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt te weerleggen. Overtuigd van Krstićs schuld roept openbaar aanklager Catherine Lagrange een jongeman als getuige op, die een voor Krstić belastende verklaring aflegt. Hij beweert wees te zijn en zegt dat hij lid was van de paramilitaire Gvardia onder leiding van de verdachte.

Advocaat Finn onderzoekt de betrouwbaarheid van de verklaring en reist af naar de Balkan. Daar komt hij erachter dat de vader van de jongen nog leeft. Dit gegeven wordt gebruikt om de betrouwbaarheid van de getuige aan het wankelen te brengen, met de nodige gevolgen voor de jongen en zijn familie. Langzaamaan wordt duidelijk dat de zoektocht naar waarheid en die naar gerechtigheid niet altijd hand in hand gaan.

Credits

Regisseur
Iglika Triffonova
Producent
Rossitsa Valkanova, Petra Goedings
Jaartal
2015
Productieland
Bulgarije, Nederland, Zweden
Soort
Fictie
Duur
105 minuten
Taal
Bosnisch, Engels, Zweeds
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Klas Film
World Sales
EastWest Filmdistribution GmbH
Nederlandse distributeur
Mokum Filmdistributie