Rainbow

Nagesh Kukunoor

Hartverwarmende roadmovie over de odyssee van de tienjarige Pari en haar kleine, blinde broertje Chotu door de stoffige binnenlanden van India. Pari heeft haar broertje beloofd dat hij op zijn negende verjaardag niet meer blind zal zijn. Maar geld voor een operatie is er niet. Dus gaan ze op avontuur en ondernemen een reis naar hun idool; die zal ze vast en zeker willen helpen.

Pari en haar blinde broertje Chotu zijn onafscheidelijk. Ze doen alles samen en zelfs hun plagerijen zijn liefdevol. De kinderen hebben geen ouders meer en groeien op bij een oom en tante, in een hutje op een desolate plek in India.

Het lukt oom en tante niet goed om voor de kinderen te zorgen en dus zijn ze op elkaar aangewezen. Pari heeft haar broertje beloofd dat hij weer zal kunnen zien als hij negen jaar oud wordt, maar er is geen geld voor de operatie. Terwijl Chotu’s verjaardag nadert, zoekt Pari wanhopig naar een oplossing. Een zinnetje op een filmposter van de Indiase Bollywood-superster Shah Rukh Kahn geeft haar hoop en ze raakt ervan overtuigd dat deze man hen zal helpen. Wanneer ze erachter komt dat de acteur slechts driehonderd kilometer verderop in de woestijn een nieuwe film opneemt, besluit ze samen met Chotu op pad te gaan.

De kinderen gaan op een kleurrijk avontuur, vol bijzondere ontmoetingen, vriendschappen en ook een beetje gevaar. Zal de kleine Chotu ooit kunnen zien?

Credits

Regisseur
Nagesh Kukunoor
Producent
Manish Mundra
Jaartal
2015
Productieland
India
Soort
Fictie
Duur
106 minuten
Taal
Hindi
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Kukunoor Movies
World Sales
Drishyam Films
Nederlandse distributeur
MOOOV