Rocket, The

Kim Mordaunt

Om te bewijzen dat er geen vloek op hem rust, maakt de jonge Ahlo een reusachtige vuurpijl voor een raketfestival. Maar deze is niet zonder gevaar… Ontroerende speelfilm over de bevlogen zoektocht van een kind, tegen de achtergrond van armoede en bijgeloof in Laos.

Tegen de weelderige, groene achtergrond van Laos vertelt The Rocket het bevlogen verhaal van de 10-jarige Ahlo (Sitthiphon Disamoe) die probeert te ontkomen aan het noodlot. Hij zou vervloekt zijn en krijgt de schuld van alles wat mis gaat.
Als zijn dorp plaats moet maken voor een dam, vlucht Ahlo met zijn vader en oma de wildernis in, op zoek naar een nieuw thuis. Onderweg komen ze langs een rakettenfestival dat een lucratieve, maar gevaarlijke kans lijkt te bieden. Ahlo besluit zijn eigen raket te maken, en zijn familie te bewijzen wat hij waard is. Hij krijgt onverwachte hulp.
The Rocket werd onderscheiden als beste debuut op het Filmfestival van Berlijn, waar het tevens de Kristallen Beer en de Amnesty International Filmprijs won.

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Kim Mordaunt
Land
Australië
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Thema's
armoede, kinderen, kinderrechten, minderheden, ontwikkeling, duurzame ontwikkeling, ontwikkelingshulp, recht op huis en land, huisuitzetting, landverdrijving, wapens, landmijnen, bommen enz.
Jaartal
2013