Rouge

Farid Bentoumi

Nour werkt in een chemische fabriek, samen met haar vader Slimane. Als Nour ontdekt dat de fabriek giftig afval dumpt, gaat ze op zoek naar de waarheid. Slimane weigert echter de realiteit van zijn werkgever onder ogen te zien. Dit dwingt Nour tot een emotionele confrontatie met haar vader.

Nadat Nour Hamadi een fout heeft gemaakt bij een medisch noodgeval in het ziekenhuis waar ze werkt als EHBO-verpleegster, regelt haar liefdevolle vader Slimane een nieuwe baan voor haar. Ze wordt verpleegster in een chemische fabriek in Grenoble, waar Slimane al dertig jaar in dienst is. Nour neemt de veiligheid van de arbeiders zeer serieus – iets waarvan ze ontdekt dat het op de fabriek geen prioriteit heeft.

Als ze hoort over een fabrieksschandaal met het dumpen van chemisch afval, mensen die kanker krijgen en een overheid die wegkijkt, zoekt Nour contact met journaliste Emma, die het verhaal onderzoekt. Nour begint ook haar eigen onderzoek, tot groot ongenoegen van het fabrieksmanagement – en van haar vader. Terwijl ze dieper en dieper graaft, worstelt ze met haar verraad aan Slimane, en begeeft ze zich ondertussen op gevaarlijk terrein. Aangrijpend drama, met sterke rollen van Zita Hanrot als Nour en Sami Bouajila als Slimane.

Credits

Regisseur
Farid Bentoumi
Jaartal
2020
Productieland
Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
86 minuten
Taal
Frans
Ondertiteling
NL | EN
Nederlandse distributeur
Cinéart