Route Irish

Ken Loach

De Britse Fergus verdient zijn geld als veiligheidsagent in het naoorlogse Irak. Wanneer zijn vriend Frankie onder verdachte omstandigheden om het leven komt, besluit hij de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

‘Route Irish’ is de naam van de levensgevaarlijke en beruchte verbindingsweg tussen het vliegveld van Bagdad en de beveiligde Groene Zone in het centrum van de stad. Op deze plek komt Frankie in 2007 om het leven, nadat Fergus hem zes jaar eerder heeft overgehaald om in Irak voor zijn team te komen werken. Verscheurd door verdriet, schuldgevoel en ongeloof over de dood van zijn vriend, start Fergus een eigen onderzoek naar de oorzaak van het drama. Daarbij trekt hij zijn eigen plan en laat zich door niets of niemand in de weg staan. Spannende politieke thriller over de nasleep van de oorlog in Irak en de mensen die er een flinke boterham aan verdienen.

Regisseur Ken Loach werkte voor deze film opnieuw samen met scenarioschrijver Paul Laverty (zij maakten samen eerder The Wind that Shakes the Barley).

Credits

Regisseur
Ken Loach
Jaartal
2010
Productieland
Verenigd Koninkrijk
Soort
Fictie
Duur
109 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Sixteen Films
World Sales
Goodfellas
Nederlandse distributeur
Cinéart