Saoedi-Arabië heeft een van de meest repressieve regimes ter wereld. Met name vrouwen hebben er nauwelijks rechten. Er bestaat een strikte segregatie tussen de seksen; er zijn geen uitgaansgelegenheden en muziek is er taboe. Toch is er de laatste jaren, zij het op kleine schaal, terreinwinst geboekt op het vlak van nieuw verworven vrijheden.
Twee Franse filmmakers reizen af naar het gesloten koninkrijk om meer te weten te komen over het alledaagse leven van vrouwen in Saoedi-Arabië. Dit leven lijkt vanuit westers oogpunt op zijn minst claustrofobisch. Alle Saoedische vrouwen hebben een voogd, die beslissingen voor ze neemt en bepaalt wat ze wel en niet mogen. Dit kan een echtgenoot zijn, een vader, broer of zelfs een eigen zoon, wanneer hij de leeftijd van twaalf heeft bereikt. Vrouwen mogen niet stemmen, niet autorijden en vrijwel niets ondernemen zonder toestemming van een man. Zelfs de openbare ruimtes zijn strikt gesegregeerd: in winkelcentra zijn aparte winkels voor vrouwen en mannen, en ook restaurants bieden gescheiden ruimtes.
De filmmakers spreken Saoedische dames die het ogenschijnlijk geen punt vinden op deze manier te leven. Maar ook bezoeken ze revolutionaire Saoedi’s, zoals een populaire talkshowpresentatrice die haar nikab aan de wilgen heeft gehangen en in minirok vanuit het buitenland een zeer succesvol tv-programma presenteert. We zien een dappere moeder met een voorliefde voor basketbal, die het voor elkaar kreeg de eerste en enige sportschool voor meisjes op te richten. En we maken kennis met een modeontwerper die, ondanks alle verboden, weinig verhullende cocktailjurken ontwerpt voor Saoedische vrouwen.