Searching for Nika

Stanislav Kapralov

Nadat Russische troepen Oekraïne waren binnengevallen raakte Nika, de familiehond van regisseur Stas Kapralov, vermist. Vastbesloten om haar te vinden, gaat Stas op pad door een door oorlog verscheurd land. Onderweg raakt hij gegrepen door een wereld van vrijwilligers die alles riskeren om achtergelaten dieren te redden.

In zijn emotionele poging om zijn hond Nika te vinden in het door oorlog geteisterde Oekraïne, wordt Stas Kapralov onderdeel van een vrijwilligersbeweging die dieren redt. Hij ontmoet dierenartsen, vrijwilligers en overlevenden. Ze zijn bedroefd maar niet cynisch. Oorlog heeft hen gehard en ze tonen grote vastberadenheid om levens te redden. Zij en hun viervoetige metgezellen geven leven aan dorre conflictgebieden, maar tonen ook een pijnlijk portret van zinloos geweld tegen alle levende wezens.

Zijn persoonlijke zoektocht verandert in een humanitaire missie als Stas deelneemt aan het redden van een blinde leeuw en het evacueren van dieren te midden van bombardementen, en hij onderweg verhalen van moed en mededogen vastlegt. Een meeslepende documentaire die de oprechte verbindingen tussen mensen en dieren verkent. 

Credits

Regisseur
Stanislav Kapralov
Producent
Yan Fisher, Roger Corbi, Teras Stadnikov
Jaartal
2023
Productieland
Oekraïne, Spanje
Soort
Documentaire
Duur
76 minuten
Taal
Engels, Oekraïens, Russisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
FishCorb Films
World Sales
Sideways Film