Siddharth

Richie Mehta

De arme ritsenmaker Mahendra woont met zijn gezin in een provinciestadje in India. Hij komt nauwelijks rond en stuurt zijn 12-jarige zoon Siddharth naar New Delhi voor een tijdelijke baan in een fabriek. Wanneer de jongen na enkele maanden niet naar huis komt, begint Mahendra zich ernstige zorgen te maken. Prachtig verteld verhaal, gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van in India vermiste kinderen.

Van lokale autoriteiten verneemt Mahendra dat zijn zoon mogelijk slachtoffer is geworden van mensenhandel. Hij start de zoektocht naar zijn Siddharth; een haast onmogelijke missie in een land met 1,2 miljard inwoners. Gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van vermiste kinderen die, zo geloofden de ouders, op een mysterieuze plek waren beland.

De Canadees-Indiase regisseur Richie Mehta vermengt tragedie en optimisme op een prachtige dramatische manier, met overweldigende wanhoop aan de ene kant, maar vleugjes hoop aan de andere. Zonder te weten hoe oud zijn zoon precies is en zonder één foto van hem op zak, ontmoet de analfabetische vader allerlei vreemde figuren en krijgt hij te maken met een alarmerende kant van de Indiase realiteit, in een oceaan van ruim één miljard mensen waarin een enkel menselijk leven elke betekenis verliest.

Credits

Regisseur
Richie Mehta
Producent
Steven N. Bray, David Miller
Jaartal
2013
Productieland
Canada, India
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Taal
Hindi
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
A71 Productions
World Sales
Fortissimo Films
Nederlandse distributeur
MOOOV