A Small Act

Jennifer Arnold

Hoe een kleine daad grootse gevolgen kan hebben. Toen Hilde Back een Keniaans kind sponsorde, had ze niet verwacht ooit iets van hem te horen. Maar jaren later gaat dit kind, inmiddels afgestudeerd aan Harvard en mensenrechtenadvocaat voor de Verenigde Naties, op zoek naar zijn weldoener. Geïnspireerd door Back steunt hij nu zelf plattelandskinderen in Kenia.

Chris Mburu had een armoedig bestaan op het platteland van Kenia. De giften van de Joodse Hilde Back, als kind in de Tweede Wereldoorlog gevlucht naar Zweden, zorgden er echter voor dat Chris zijn school af kon maken. Hij heeft zich ontwikkeld tot een mensenrechtenvoorvechter die strijdt tegen volkerenmoorden. Daarnaast helpt hij met zijn Hilde Back Education Fund arme, leergierige Keniaanse kinderen om naar de middelbare school te gaan.
De topstudenten van de Mukubu basisschool bevinden zich in dezelfde situatie als waarin Chris zich ooit bevond. Ze zijn slim, maar kunnen de school niet betalen. Chris’ fonds geeft ze nieuwe hoop. Maar het programma heeft gelimiteerde middelen: hoeveel kinderen komen in aanmerking voor een beurs?
De verschillende levensverhalen in A Small Act spelen zich af tegen de achtergrond van het geweld dat uitbrak na de Keniaanse verkiezingen in 2007.

Credits

Regisseur
Jennifer Arnold
Jaartal
2010
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
88 minuten
Taal
Duits, Engels, Swahili, Zweeds
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Harambee Media Inc.
World Sales
Ro*co Films International