Stories of Our Lives

Jim Chuchu

Bloemlezing van vijf levensverhalen van LGBT’ers in Kenia door het kunstenaarscollectief The Nest uit Nairobi. Moedig, poëtisch document, dat getuigt van liefde en tegendraadsheid. De Keniaanse autoriteiten waren niet blij met het succes van de film op internationale festivals, zoals in Toronto en Berlijn, en pakten een van de producenten op.

In vijf korte verhalen met de titels ‘Duet’, ‘Run’, ‘Ask Me Nicely (Itisha Poa)’, ‘Each Night I Dream’ en ‘Stop Running Away’, brengen de filmmakers op poëtische wijze de gevaarlijke strijd voor de rechten van homo’s en lesbiennes in hedendaags Kenia in beeld. Net als in vele andere Afrikaanse landen is homoseksualiteit in Kenia strafbaar. Voor de LGBT-gemeenschap betekent dit een dagelijkse strijd tussen seksuele identiteit en simpelweg overleven.

Een gewaagd project dus, in een land waar niet alleen door sociale en culturele onderdrukking homoseksualiteit wordt afgestraft, maar ook door de wet. De namen van degenen die meewerkten aan de film zijn dan ook gefingeerd. Desondanks werd een van de producenten opgepakt. Hij is inmiddels op borgtocht vrij, maar de rechtszaak tegen hem loopt nog. 

Credits

Regisseur
Jim Chuchu
Producent
Wangechi Ngugi, George Gachara
Jaartal
2014
Productieland
Kenia
Soort
Fictie
Duur
60 minuten
Taal
Engels, Swahili
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Big World Cinema
World Sales
Big World Cinema
Nederlandse distributeur
Big World Cinema