Tea or Electricity

Jérôme le Maire

Episch verhaal over de aanleg van elektriciteit in een geïsoleerd Marokkaans dorpje in het Atlasgebergte. De arme bewoners van Ifri hebben niets en willen het liefst een weg die hun afgelegen gehucht verbindt met de bewoonde wereld. De Marokkaanse overheid heeft echter andere plannen… Wat zal de moderniteit betekenen voor dit bergdorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan?

Op 2600 meter hoogte in het Atlasgebergte ligt het kleine plaatsje Ifri. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Er zijn geen voorzieningen; geen school of ziekenhuis en wie naar de bewoonde wereld wil, moet te voet. Vooral in de winter is het er bar en boos. Een weg door de bergen zou een ware uitkomst zijn voor de arme dorpelingen. De Marokkaanse overheid heeft echter besloten om er elektriciteit aan te leggen. In de hoop dat de komst van deze moderne voorziening uiteindelijk ook de verbinding met de buitenwereld zal opleveren, helpen de dorpelingen bij de aanleg van het elektriciteitsnet. Ondertussen werken ze zelf, met minimale middelen en gevaar voor eigen leven, aan het uithakken van de weg naar hun dorp.

Observerende documentaire van de Belgische filmmaker Jérôme le Maire, die meer dan drie jaar lang de ontwikkelingen in Ifri op de voet volgde.

Credits

Regisseur
Jérôme le Maire
Jaartal
2012
Productieland
België, Frankrijk, Marokko
Soort
Documentaire
Duur
93 minuten
Taal
Arabisch, Berbers
Productiebedrijf
Iota Production