Terrestrial Verses

Ali Asgari, Alireza Khatami

Alireza Khatami en Ali Asgari coregisseren een compilatie van negen ontmoetingen van gewone Iraniërs met autoriteiten. Terrestrial Verses volgt mensen uit alle lagen van de bevolking terwijl ze omgaan met de culturele, religieuze en institutionele beperkingen die ze opgelegd krijgen.  

Een klein meisje dat zich ergert aan de verkoopster die haar een schooluniform aanmeet: een abaya en sluier op kinderformaat die haar Mickey Mouse T-shirt bedekken. Een tienermeisje ondervraagd door haar schoolhoofd, die zegt dat ze gezien is op een motor met een jongen. Een jonge vrouw beschuldigd van rijden zonder haar hijab. Een middelbare man die nutteloze vernederingen ondergaat als hij solliciteert voor een eenvoudige baan. Een oudere vrouw die een politieagent vraagt om haar geliefde verloren hond te helpen vinden. Een filmmaker die wordt bevolen stukken uit zijn scenario te scheuren om aan de eisen van de censuur te voldoen. Een ongemakkelijke jonge vrouw die wordt geïnterviewd voor een functie door een blijkbaar roofzuchtige bedrijfsleider in een hotelkamer.

Tijdens al deze scènes worden wij als publiek geplaatst in de positie van de autoriteitsfiguur, die buiten beeld blijft. Dit geeft de uitstekende cast de kans om te schitteren: unaniem leveren zij geweldige acteerprestaties waarbij elke nuance en elke gelaatsuitdrukking telt. 

Credits

Regisseur
Ali Asgari, Alireza Khatami
Producent
Ali Asgari, Milad Khosravi
Jaartal
2023
Productieland
Iran
Soort
Fictie
Duur
77 minuten
Taal
Farsi
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Taat Films
World Sales
Films Boutique
Nederlandse distributeur
September Film Distribution