Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu met het vastleggen van zijn leven met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentatie van de gevolgen van klimaatverandering in zijn leefomgeving.
De Keniaanse landbouwer Kisilu Musya ontpopt zich tot autodidact filmmaker wanneer hij van een Noorse regisseur een camera krijgt. Hij filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap met smart op regen. Maar als deze eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien: een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis en een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen.
Dit motiveert de boer tot actie: hij begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om bij de grote klimaatconferenties zijn zegje te kunnen doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand: bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.