The Third Murder

Kore-Eda Hirokazu

Prachtig gestileerd Japans moordmysterie en filosofische juridische thriller. Wanneer een man de moord op zijn voormalige baas bekent, lijkt zijn veroordeling een uitgemaakte zaak. Maar omdat de man zijn verhaal steeds verandert, gaat diens advocaat op zoek naar de waarheid. Langzaam maar zeker begint hij te twijfelen aan alles.

Misumi – een serene man van middelbare leeftijd – bekent de roofmoord op de baas door wie hij kortgeleden is ontslagen wegens diefstal. Hij had geld nodig om gokschulden te betalen, zegt hij.  Aangezien hij eerder al dertig jaar gevangenzat wegens een andere moord, wacht hem nu vrijwel zeker de doodstraf.

Zijn advocaat Shigemori zoekt een goede strategie voor de verdediging. Complicerende factor is dat Misumi’s verhaal bijna van dag tot dag verandert. De advocaat trekt eropuit om te onderzoeken wat er echt is gebeurd, maar bij iedere nieuwe openbaring neemt zijn verwarring alleen maar toe. In dit mysterieuze verhaal onderzoekt gerenommeerd regisseur Hirokazu Kore-Eda (Like Father, Like Son; After the Storm) filosofische vragen over gerechtigheid, de wet en de menselijke natuur. Heeft compassie een plek in het recht? Kan iemand het verdienen om te sterven? En misschien het belangrijkst van allemaal: wie bepaalt over wie wordt geoordeeld?

The Third Murder is geselecteerd voor de competitie Camera Justitia.

Credits

Regisseur
Kore-Eda Hirokazu
Jaartal
2017
Productieland
Japan
Soort
Fictie
Duur
124 minuten
Taal
Japans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Gaga Corporation
World Sales
Goodfellas (ex Wild Bunch)
Nederlandse distributeur
Cinéart