A Thousand Fires

Saeed Taji Farouky

Thein Shwe en Htwe Tin bewerken hun kleine oliebron op het platteland van Myanmar. Ze dromen ervan hun zoon naar school te laten gaan. Maar hijzelf droomt van een voetbalcarrière. Tedere, sfeervolle documentaire over een hard bestaan geleid met waardigheid en optimisme, en over het dorpse leven in prachtig Myanmar.

‘Mijn liefde voor mijn familie gaat nooit verloren,’ zingt Thein Shwe terwijl hij zijn pasgeboren kleindochter op zijn schoot laat stuiteren. De 55-jarige Thein en zijn vrouw Htwe Tin werken hard om rond te komen aan de randen van de maatschappij. Ze zitten in de ‘oliebusiness’. In hun geval betekent dit dat ze een kleine, illegale, met de hand gegraven oliebron bewerken met behulp van een dieselmotor en wat gereedschap. Het is gevaarlijk en ongezond werk. Voor advies over hun toekomst gaan ze te rade bij handlezers en astrologen.

Een van hun dromen is om hun zoon Zin Ko Aung een schoolopleiding te geven. Maar Zin heeft weinig zin in studeren. En hij helpt zijn ouders ook al niet met het oliewerk. Hij houdt vooral van voetballen, en daarin is hij behoorlijk getalenteerd. Als hij wordt geselecteerd voor een van de professionele jeugdteams van Yangon, begint er voor de familie een nieuwe droom.

Credits

Regisseur
Saeed Taji Farouky
Producent
Estelle Robin You, Palmyre Badinier, Joram Willink, May Odeh
Jaartal
2021
Productieland
Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Palestina
Soort
Documentaire
Duur
90 minuten
Taal
Birmees
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Point du Jour - Les films du balibari, AKKA Films, BIND, Odeh Films
World Sales
Square Eyes Film
Nederlandse distributeur
Windmill Film