Todos tus muertos

Carlos Moreno

Absurdistische, tot de verbeelding sprekende Colombiaanse tragikomedie. Op een ochtend vindt de schele boer Salvador een berg lijken in zijn maïsveld. In paniek fietst hij naar het dorp om de autoriteiten te waarschuwen. Maar op deze verkiezingsdag heeft niemand oor voor zijn verhaal.

De dagelijkse routine van de eenvoudige boer Salvador wordt bruut verstoord als blijkt dat iemand een berg lijken op zijn land heeft gedumpt. Over zijn toeren haast Salvador zich naar het dorp om verslag te doen van de massamoord. De burgemeester en de korpschef willen niets weten van de lijken die de verkiezingen in gevaar kunnen brengen. Bang voor een publiek schandaal, wringen ze zich in allerlei bochten om de moorden geheim te houden. Ondertussen brandt de zon, zoemen de muggen, rinkelt de telefoon onophoudelijk en voelen ze de hete adem van een mensenrechtenorganisatie in hun nek.

Regisseur Carlos Moreno verbeeldt met Todos tus muertos een samenleving die het vermogen tot het voelen van pijn en het hebben van medeleven voor anderen heeft verloren. De in Colombia als bijzonder politiek incorrect ervaren komedie laat met scherp sarcasme een stille aanklacht tegen de burgeroorlog in het land horen. Todos tus muertos is de tweede speelfilm van Moreno, die debuteerde met het onder andere voor een Goya Award genomineerde Perro come perro.

Credits

Regisseur
Carlos Moreno
Jaartal
2011
Productieland
Colombia
Soort
Fictie
Duur
90 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
64ª Films
World Sales
64ª Films