Toto And His Sisters

Alexander Nanau

Toto en zijn oudere zussen komen uit een Roma-familie van junkies en drugsdealers. Hun probleemmoeder zit weer eens in de gevangenis en de kleine Toto wacht opnieuw op haar terugkeer. Onsentimentele en fabelachtig mooie documentaire is een gevoelige, subtiele observatie van kindertijd, familierelaties en liefde.

De camera is erbij als de vaderloze Roma-kinderen hun voor drugshandel veroordeelde moeder bezoeken in de gevangenis. Hij is erbij als twee ooms, die op Toto (10) en zijn zussen Andreea (14) en Ana (17) moeten passen, heroïne komen spuiten in hun krappe appartement in Boekarest. En als Ana haar belofte breekt en toch weer gaat gebruiken.

De documentaire dompelt ons onder (zonder commentaar) in het intense leven van met name Andreea. Als een vervangende moeder probeert ze Ana en Toto op de rails te houden. Soms verwoordt ze, in een videodagboek, haar gevoelens voor de camera.

Hoop komt van Roemeense instituten: een opleiding die de laaggeletterde Andreea en analfabete Toto met tolerantie bij de les houdt; een weeshuis dat een veiliger plek biedt dan het vervuilde drugshol thuis; en vooral een hiphopdansgroep, die onvermoede talenten aanboort bij de ongebroken Toto.

Credits

Regisseur
Alexander Nanau
Jaartal
2014
Productieland
Roemenië
Soort
Documentaire
Duur
93 minuten
Taal
Roemeens
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Strada Film
World Sales
AUTLOOK Filmsales