Twice Colonized

Lin Alluna

De gerenommeerde Inuit-advocate Aaju Peter heeft haar leven lang gevochten voor de rechten van haar volk. Wanneer ze haar zoon verliest door zelfdoding, begint Aaju aan een zeer persoonlijke reis om haar kolonisten in zowel Canada als Denemarken voor het gerecht te brengen.

Ze kanaliseert haar pijn in het schrijven van een autobiografie en neemt de moeilijke taak op zich om een permanent forum voor inheemse kwesties in de EU op te richten, zodat inheemse mensen een zetel en een stem krijgen in het Europese beleid. Maar tegelijkertijd worstelt Aaju om los te komen van een gewelddadige relatie die haar leven overschaduwt. Dit zet haar op een reis om scènes en mensen uit haar verleden opnieuw te bezoeken, in Groenland, Denemarken, Canada en de rest van de wereld.

Vechtend voor een betere toekomst zien we haar het ene moment make-up opdoen om haar blauwe plekken te verbergen en het volgende moment spreken bij de VN. Maar terwijl de spanning toeneemt, rijst een belangrijke vraag: is het mogelijk om tegelijkertijd de wereld en jezelf te veranderen?

Credits

Regisseur
Lin Alluna
Jaartal
2023
Productieland
Denemarken, Groenland, Canada
Soort
Documentaire
Duur
90 minuten
Taal
Deens, Engels, Inuktitut, Kalaallisut
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Eye Steel Film
World Sales
AUTLOOK Filmsales