Until Tomorrow

Ali Asgari

Fereshteh is een jonge vrouw in Teheran. Als haar ouders een onverwacht bezoek aankondigen, mogen die niets weten van Fereshtehs pasgeboren baby. Haar geheim zet een odyssee in gang samen met haar hartsvriendin en baby. Prachtig gelaagd verhaal over een moderne vrouw in het huidige Iran.

Fereshteh is een universiteitsstudent en werkt in een printshop in Teheran. Ze voedt ook in haar eentje haar twee maanden oude baby Sadaf op, over wie ze haar ouders niets heeft verteld. Plotseling kondigen haar ouders aan dat ze diezelfde avond op de stoep staan. Nu moet Fereshteh razendsnel een plek voor Sadaf vinden en alles wat op haar bestaan wijst verbergen.

Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Maar ze komen erachter dat in een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, je heel voorzichtig je bondgenoten moet kiezen. Geweldig geacteerd door Sadaf Asgari als Fereshteh en Ghazal Shojaei als Atefeh. Regisseur Ali Asgari (Disappearance) was een van de hoofdgasten op het Movies that Matter Festival 2023.

Credits

Regisseur
Ali Asgari
Producent
Niki Karimi, Ali Asgari
Jaartal
2022
Productieland
Iran, Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
86 minuten
Taal
Perzisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Silk Road Productions
World Sales
MPM Film