The Verdict

Lars Kraume

Hoe deze film afloopt ligt aan het publiek! In dit spannende rechtbankdrama is het aan het publiek om een oordeel te vellen, terwijl het zich geconfronteerd ziet met een klassiek duivels dilemma. Is de straaljagerpiloot die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschiet schuldig aan de dood van 163 inzittenden? Of moet hij geridderd worden voor het redden van zeventigduizend mensen in een voetbalstadion, het beoogde einddoel van de kapers?

Een gekaapt vliegtuig nadert een volgepakt voetbalstadion, gevolgd door meerdere gevechtsvliegtuigen. Een van de gevechtspiloten besluit om, tegen de orders van zijn meerdere in, het gekaapte passagiersvliegtuig neer te halen. Alle inzittenden overlijden, maar de zeventigduizend voetbalfans in het stadion worden gespaard.

Is de piloot schuldig aan de dood van de 163 inzittenden van het gekaapte vliegtuig? U bent de jury in deze bijzondere filmervaring, die in 2016 de primeur beleefde op de Duitse televisie. De top van het Duitse acteursgilde verkeert in uitstekende vorm in het rechtbankdrama van regisseur Lars Kraume, met een bijzondere rol voor u, het publiek. Na de pleidooien gehoord te hebben, gaat het publiek de beraadslagingen in. Tijdens deze beraadslagingen is er de mogelijkheid vragen te stellen aan deskundigen, die de zaak nader zullen toelichten. Uiteindelijk moet het publiek door middel van stemkastjes een oordeel vellen. Is de straaljagerpiloot schuldig of niet? Uw oordeel zal het verdere verloop van de film beïnvloeden.

Tekst: Dirk van der Straaten

Credits

Regisseur
Lars Kraume
Producent
Oliver Berben
Jaartal
2016
Productieland
Duitsland
Soort
Fictie
Duur
90 minuten
Taal
Duits
Ondertiteling
NL | EN
Productiebedrijf
Moovie
World Sales
Beta Cinema