De Veroordeling

Sander Burger

Deze film kun je als losse vertoning in een bioscoop bij jou in de buurt boeken!

De film
Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

Educatieprogramma
HUMAN Educatie, Beeld & Geluid en Movies that Matter bundelen krachten en ontwikkelden voor vo bovenbouw en mbo scholen (niveau 3 en 4) een tof educatief programma: boek de Gouden Kalf-winnende film De Veroordeling (€5,- per leerling of gratis kennismakingsactie voor mbo) en een Masterclass Medialogica (Duur: 1,5 uur en Kosten: €225,-).

In deze interactieve masterclass ontrafelen studenten de mechanismen die schuilgaan achter grote mediagebeurtenissen en zo de publieke opinie beïnvloeden.

De film boek je hier bij Movies that Matter. HUMAN en Beeld & Geluid verzorgen de masterclass. Beide programma’s zijn overigens ook los van elkaar te boeken. Je kunt de Masterclass Medialogica ook boeken bij Beeld & Geluid Hilversum of Den Haag.

Credits

Regisseur
Sander Burger
Jaartal
2020
Productieland
Nederland
Soort
Fictie
Duur
130 minuten
Taal
Nederlands
Productiebedrijf
Bind Film
Nederlandse distributeur
September Film Distribution