Waiting for Giraffes

Marco De Stefanis

Dr. Sami is de dierenarts van dienst in Qalqilya Zoo, de dierentuin in de gelijknamige ommuurde Palestijnse stad. Hij houdt van zijn dieren en heeft grootse plannen. Zo zou hij graag opnieuw een stel giraffen in zijn dierentuin verwelkomen.

Dr. Sami houdt van zijn dieren alsof het zijn eigen kinderen zijn. Als ze klein zijn, neemt hij ze in een tasje mee naar huis om ze te kunnen verzorgen. Zijn échte kinderen steken maar wat graag hun vingers door de tralies van de tijdelijke verblijven in de huiskamer.

Maar om de toekomst van de dierentuin te kunnen waarborgen en interessante dieren aan de bezoekers te kunnen blijven tonen, is het van groot belang dat Dr. Sami en zijn collega's erin slagen lid te worden van EAZA, het samenwerkingsverband van dierentuinen in Europa en het Midden-Oosten. Vertegenwoordigers van EAZA komen op bezoek om de dierentuin aan een inspectie te onderwerpen en doen aanbevelingen om de leefsituatie van de dieren te verbeteren.

Regisseur Marco de Stefanis keek mee over de schouder van Dr. Sami en toont subtiel de verhoudingen tussen de gekooide dieren en de bezoekers van de dierentuin: bewoners van een ommuurde stad, die zij moeilijk kunnen verlaten.

Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

Tekst: Dirk van der Straaten

Credits

Regisseur
Marco De Stefanis
Producent
Fleur Knopperts
Jaartal
2016
Productieland
Nederland, België
Soort
Documentaire
Duur
84 minuten
Taal
Arabisch, Engels, Hebreeuws
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Volya Films