Watson

Lesley Chilcott

Visueel prachtig portret van de compromisloze milieuactivist Paul Watson, die zich al veertig jaar inzet voor bescherming van de oceanen. Meer nog dan een eerbetoon aan de man, is Watson een urgent relaas over het belang van oceanen voor het voortbestaan van onze wereld.

De oceanen zijn de sleutel tot het leven op aarde. Als we niet goed voor ze zorgen, zullen mensen niet in staat zijn te overleven. Dat is de diepgevoelde overtuiging die Paul Watson ertoe brengt zichzelf volledig op te offeren voor het milieu. Met de man zelf als gids, leidt Watson ons door zijn uitzonderlijke leven. Van zijn jeugd, waarin pestende kinderen hem bijna lieten verdrinken, tot aan zijn dagen als medeoprichter van Greenpeace en nu als directeur van de Sea Shepherd Conservation Society.

Regisseur Lesley Chilcott – die in een interview Watson ‘een kruising tussen een filosofieprofessor en een losgeslagen piraat’ noemde – combineert visueel adembenemende onderwaterfotografie van walvissen en ander zeeleven met soms schrijnende beelden van de gruwelijkheden veroorzaakt door stropers, vissers en walvisjagers. Urgent, verontrustend, en met glimpjes hoop.

Credits

Regisseur
Lesley Chilcott
Jaartal
2019
Productieland
Verenigde Staten, Costa Rica, Tonga
Soort
Documentaire
Duur
99 minuten
Taal
Engels, Frans, Japans, Spaans
Productiebedrijf
Park Circus
World Sales
Participant Media