We Are The Giant

Greg Barker

Revoluties zijn er altijd geweest, net als charismatische leiders in de strijd tegen onderdrukking en corruptie. Sommigen van hen hebben een iconische status, anderen blijven op de achtergrond maar zijn niet minder belangrijk in het aanwakkeren van verandering. Portret van zes burgers die opstonden en vechten voor vrijheid en democratie.

Archiefbeelden van illustere voorgangers als Martin Luther King, Nelson Mandela en Aung San Suu Kyi omlijsten de openhartige verhalen van zes buitengewone burgers uit Libië, Syrië en Bahrein, die hun leven wijden aan de strijd voor vrijheid en democratie in hun land. Ondersteund door soms schokkende journaalfragmenten en beelden die met eenvoudige camera’s op straat zijn gemaakt, wordt geschetst welke enorme moed, persoonlijke offers en ellende een revolutie met zich meebrengt.

Bij elk van de zes verhalen komen morele dilemma’s aan de orde, bijvoorbeeld de vraag: hoe lang kun je het volhouden om vreedzaam te protesteren als een regering haar eigen burgers doodt? Opvallend is dat de eerste uiting van regeringsgeweld steevast wordt gevolgd door een toename in de omvang van de volksopstand. Zoals Maryam and Zainab al-Khawaja, twee zussen uit Bahrein die als kind al van hun vader leerden: de regering is een klein mannetje, het volk is de reus.

Credits

Regisseur
Greg Barker
Jaartal
2014
Productieland
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
Soort
Documentaire
Duur
92 minuten
Taal
Arabisch, Engels
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Motto Pictures
World Sales
Kaleidoscope Film Distribution