When the War Comes

Jan Gebert

De Slowaakse Peter komt uit een middenklasse gezin en heeft een goed leven. Toch maakt hij zich zorgen over de toekomst van zijn land, met name de aanwas van immigranten. Als er oorlog dreigt wil hij goed voorbereid zijn en daarom is hij in zijn vrije tijd de leider van een paramilitaire beweging. Ze rekruteren Slovaakse tieners onder het toeziend oog van de regering. 

Drie jaar lang volgde de Tsjechische filmmaker Jan Gebert de leden van de Slovaakse extremistische, paramilitaire groep Svrcek. De groep bestaat vooral uit jonge mensen, grotendeels tieners, die zich zorgen maken over de toekomst van hun land. Onder de bezielende leiding van oprichter Peter trainen ze in weekenden met nepgeweren en verkondigen ze op scholen hun fascistische ideeën. Hun doel is om van Slovakije een totalitaire staat te maken, zonder immigranten. De regering staat het oogluikend toe, zolang ze maar geen wetten overtreden.

Informatie voor docenten over de film online bekijken:
Helaas is deze film niet gratis online beschikbaar. U kunt bij ons de DVD gratis bij ons lenen. Mocht u gebruik maken van een online klaslokaal, kunt u uw scherm delen met uw leerlingen terwijl u de film aan zet. Via de knop rechts in het menu "Deze film online kijken" kun je tegen betaling de film bekijken.

Voorafgaand aan de film kunnen leerlingen het online leerpad maken. De film is niet in het leerpad verwerkt.

 

Credits

Regisseur
Jan Gebert
Jaartal
2018
Productieland
Tsjechië, Kroatië
Soort
Documentaire
Duur
76 minuten
Taal
Slowaaks
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Pink Productions
World Sales
Cat & Docs